Hrvatski   Magyar   English  
Početna Kontakti Prijava
 
Projekt Aktivnosti Eksperti Tehnologija B2B događaji Blog Dokumenti  
 
 
Članak

  Dan informacijsko-komunikacijskih tehnologija okupio više od tridesetak informatičkih tvrtki iz regije
27.4.2012.  

Na Danu informacijsko-komunikacijskih tehnologija održanom u 25. travnja 2012. godine u Tehnološko Inovacijskom Centru Međimurje okupili su se predstavnici tridesetak informatičkih tvrtki i poduzetničkih potpornih institucija iz Hrvatske i Mađarske. Sudionici IKT dana u formalnom dijelu događanja upoznali su se projektima i drugim inicijativama koje Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje, Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA i Međimurski IT Cluster provode na poticanju razvoja sektora informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Predstavljeni su projekti I3CT Crossborder Clustering i Innoinvest financirani u okviru IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska. Projekti su usmjereni na jačanje suradnje između inovativnih poduzeća te njihovo povezivanje s akademskim i inovacijskim institucijama u pograničnom području. Predstavljeno je i Europsko natjecanje u satelitskoj navigaciji za 2012-tu godinu organizaciju kojeg u Hrvatskoj je inicirao Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje. Izrazito uspješna tvrtka Infinum d.o.o. iz Karlovca koja se bavi razvojem mobilnih aplikacija predstavila je svoj razvojni put i poslovnu filozofiju. Iako je prosjek starosti zaposlenih u tvrtki samo 24 godine, više od 50 % prihoda ostvaruje na zahtjevnim stranim tržištima kao što je tržište SAD-a.

Središnji dio IKT dana bili su poslovni susreti informatičkih tvrtki (tzv. B2B sastanci) na kojima su tvrtke u neformalnom ozračju imale prilike međusobno se upoznati, razmijeniti ideje te stvoriti preduvjete za buduću suradnju. Desetak tvrtki je predstavilo svoje proizvode i usluge, a svi prisutni imali su prilike upoznati se s visokotehnološkom opremom koja je dostupna u Tehnološko Inovacijskom Centru Međimurje i s novom informatičkom učionicom opremljenom u okviru projekta ePoslovanje - Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja. Oprema i učionica na raspolaganju su za razvoj novih informatičkih proizvoda i usluga te za provedbu edukacija.

Događaj je naišao na značajan odaziv ciljne publike što je dokaz da postoji potreba za suradnjom tvrtki u informatičkom sektoru ukoliko se žele stvoriti preduvjeti za snažan budući rast ovog visokotehnološkog sektora. Tehnološko Inovacijski centar Međimurje u suradnji s REDEA-om i Međimurskim IT Clusterom već nekoliko godina rade upravo na stvaranju preduvjeta na kojima će se ovaj sektor u budućnosti razvijati.

Prezentacije s IKT dana dostupne su na internetskoj stranici projekta I3CT Crossborder Clustering: http://www.i3ct.net/documents.aspx
Za dodatne informacije o IKT danu kontaktirajte voditelja projekta I3CT Crossborder Clustering, g. Ivana Plačka na telefonski broj +385 (0)40 395 542 ili na adresu elektroničke pošte: ivan.placko@ticm.hrslike/6_Eposlovanje It ucionica1.jpg
 
slike/6_Eposlovanje IT ucionica2.jpg
 
slike/6_Ivan Perhoc  - ZUPAN.jpg
 
slike/6_Ivan Placko.jpg
 
slike/6_Jako Horvat - REDEA.jpg
 
slike/6_Prezentacija It tvrtki 2.jpg
 
slike/6_Prezentacija IT tvrtki.jpg
 
slike/6_Ratko Pesek . QMINI.jpg
 
slike/6_Sudionici.jpg
 
slike/6_Tomislav Car - INFINUM.jpg
 
slike/6_VENTUZ prezentacija (2).jpg
 
slike/6_VENTUZ prezentacija.jpg
 

 
   
Povratak na prethodnu stranicu

 

 


 
 
Projektni partneri