Hrvatski   Magyar   English  
Početna Kontakti Prijava
 
Projekt Aktivnosti Eksperti Tehnologija B2B događaji Blog Dokumenti  
 
 
Članak

  Predstavljanje projekta I3CT Crossborder Clustering na pristupnoj konferenciji IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska
10.9.2013.  

U petak, 20. rujna 2013. godine, u Vukovaru će biti održana pristupna konferencija IPA prekograničnog programa Mađarska - Hrvatska kojom će biti obilježen drugi Dan europske suradnje te kojom će se proslaviti pristupanje Hrvatske Europskoj uniji. Tijekom konferencije održat će se prezentacije najuspjšenijih projekata koje će pokazati na koji je način ovaj program pružio potporu prekograničnoj suradnji Hrvatske i Mađarske te na koji je način podigao kvalitetu života u programskom području.

Projekt I3CT Crossborder Clustering bit će prezentiran kao najuspješniji projekt iz dijela 2.1.3 programa koji se odnosi na zajedničko prekogranično istraživanje, razvoj i inovacije. Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) bio je vodeći partner, a projektni konzorcij su činile i sljedeće organizacije: Međimurski IT Cluster, Međimursko veleučilište u Čakovcu, PORA – Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Sveučilište Pannonia – Sveučilišni kampus u Nagykanizsi i Pannon Novum neprofitna regionalna agencija regije Zapadnog Podunavlja za poticanje inovacija. Sam projekt bio je usmjeren na razvoj gospodarske suradnje i ljudskih resursa kroz zajedničke istraživačke, razvojne i inovacijske napore sveučilišnih i nesveučilišnih institucija, kao i privatnih tvrtki u suradnji s tehnološko-inovacijskim centrima. Tijekom provedbe projekta izrađena je analiza inovativnog potencijala pograničnog područja Mađarske i Hrvatske, organizirano je petnaestak radionica različite tematike poput upravljanja inovacijama, alata za inoviranje, naprednih web tehnologija, upravljanja informatičkim projektima itd., organizirani su studijski posjeti profesora Međimurskog veleučilišta u Čakovcu Sveučilištu Pannonia u Nagykaniszi i obratno, pokrenut je trojezični e-learning tečaj, organizirana su četiri B2B događaja itd. Kroz projekt su izgrađeni čvrsti temelji za buduću prekograničnu suradnju gospodarstva i visokoškolskih institucija u sektoru informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Rezultate projekta na konferenciji će predstaviti Ivan Plačko, voditelj projekta I3CT i direktor za poslovni razvoj TICM-a.

Osim predstavljanja najboljih od 140 zajedničkih hrvatsko-mađarskih projekata govorit će se i o sljedećem EU proračunskom razdoblju u periodu od 2014. do 2020. godine te o novim financijskim apsektima obje države kroz EU fondove. U slučaju Hrvatske poseban naglasak bit će na nedavni ulazak u punopravno članstvo Europske unije i mogućnosti za financiranje projekata koje se zbog toga otvaraju.

Puni program konferencije dostupan je na sljedećoj poveznici: http://www.hu-hr-ipa.com/en/conference2013/
 
   
Povratak na prethodnu stranicu

 

 


 
 
Projektni partneri