Hrvatski   Magyar   English  
Početna Kontakti Prijava
 
Projekt Aktivnosti Eksperti Tehnologija B2B događaji Blog Dokumenti  
 
 
Članak

  U organizaciji PORE uspješno održan B2B susret mađarskih i hrvatskih poduzetnika
30.11.2012.  

U okviru provedbe projekta I3CT Crossborder Clustering sufinanciranog temeljem IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013., PORA Razvojna agencija organizirala je B2B poslovne susrete poduzetnika. B2B poslovni susreti mađarskih i hrvatskih poduzetnika održani su u petak, 30. studenoga 2012. godine u prostorima PORE u Koprivnici, a prisustvovalo im je ukupno pedesetak poduzetnika iz Koprivničko-križevačke i Međimurske županije iz Hrvatske te iz županija Somogy i Zala iz Mađarske.
Događanju su prisustvovali predstavnici svih projektnih partnera; Tehnološko inovacijskog centra Međimurje, Međimurskog IT Clustera, Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, Sveučilišta Pannonia – Kampusa u Nagykanizsi i Pannon Novuma iz Mađarske. Projekt je usmjeren na povećanje zajedničkog istraživačkog, razvojnog i inovacijskog kapaciteta dionika u pograničnom području te posebice na poticanje suradnje i sinergije između organizacija ključnih za razvoj gospodarstva koje se temelji na znanju.
Cilj B2B poslovnih susreta poduzetnika bio je međusobno povezivanje poduzetnika iz Mađarske i Hrvatske te uspostava suradnje između dionika u poslovnom sektoru u pograničnom području. Tijekom poslovnih susreta svaki od prisutnih poduzetnika ukratko se predstavio te izrazio interes za poslovnom suradnjom s potencijalnim poslovnim partnerima iz drugih županija. Nakon predstavljanja, a sukladno izraženom interesu, održani su zasebni sastanci poduzetnika zainteresiranih za poslovnu suradnju. Uspostavljeni su konkretni poslovni kontakti i ostvareni temelji za daljnju poslovnu suradnju među raznim sektorima, kao što su: građevinski sektor, IT sektor, metaloprerađivačka industrija, prehrambena industrija, drvna industrija, kao i usluge na području posredovanja, trgovine i ugostiteljstva.
Osim organizacije B2B poslovnih susreta, PORA Razvojna agencija je kao partner u projektu sudjelovala u istraživanju o inovativnom potencijalu u IT i metaloprerađivačkom sektoru na području Koprivničko-križevačke županije, dok će projekt završiti održavanjem završne konferencije krajem prosinca 2012. godine u Nagykanizsi.slike/27_koprivnica1.jpg
 
slike/27_koprivnica2.jpg
 
slike/27_koprivnica3.jpg
 
slike/27_koprivnica4.jpg
 

 
   
Povratak na prethodnu stranicu

 

 


 
 
Projektni partneri