Hrvatski   Magyar   English  
Početna Kontakti Prijava
 
Projekt Aktivnosti Eksperti Tehnologija B2B događaji Blog Dokumenti  
 
 
Članak

  Održana trodnevna radionica Napredne web tehnologije
3.11.2012.  

U sklopu projekta I3CT Crossborder Clustering u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje od 7. do 9. studenog 2012. godine održana je trodnevna radionica Napredne web tehnologije koju su vodili dvojica informatičkih stručnjaka Velimir Sanjković, dipl.inf. i Ivan Janušić, mag.inf. Kroz tri dana trajanja radionice više od trideset polaznika upoznalo se s najnovijim trendovima u kreiranju web stranica koristeći HTML5 standard te novim opcijama koje su dostupne u ovoj, posljednjoj nadogradnji HTML standarda. Tijekom interaktivnih radionica polaznici su naučili kako koristiti alternativni pristup razvoju web aplikacija koristeći Microsoftovo okruženje za programiranje ASP.NET MVC, dok je zadnji dan bio iskorišten za cjelodnevnu radionicu izrade poslovno orijentiranih aplikacija korištenjem Lightswitch tehnologije. Predavači su na izrazito dinamičan i zanimljiv način polaznicima uspjeli pokazati kakve sve koristi krajnji korisnici mogu imati od korištenja ovih naprednih web alata.
Odaziv ciljne skupine, prije svega programera s područja Međimurske županije, ali i susjedne Varaždinske županije, još je jedan od pokazatelja da Tehnološko-inovacijski centar Međimurje i Međimurski IT cluster idu u korak s trendovima u svijetu informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Ovakav oblik suradnje javnog i privatnog sektora daje dobre rezultate i pravi je put prema razvoju Međimurja kao regije s gospodarstvom veće dodane vrijednosti.
Za dodatne informacije o radionici možete kontaktirati voditelja MIT clustera g. Anđelka Vukoju na telefonski broj +385 (98) 939 2179 ili na adresu elektroničke pošte: andjelko.vukoja@mit-cluster.hr.slike/25_01.jpg
 
slike/25_02.jpg
 
slike/25_03.jpg
 
slike/25_04.jpg
 
slike/25_05.jpg
 
slike/25_06.jpg
 
slike/25_07.jpg
 
slike/25_08.jpg
 

 
   
Povratak na prethodnu stranicu

 

 


 
 
Projektni partneri