Hrvatski   Magyar   English  
Početna Kontakti Prijava
 
Projekt Aktivnosti Eksperti Tehnologija B2B događaji Blog Dokumenti  
 
 
Članak

  Predstavljeni alati za inoviranje
19.10.2012.  

Dana 18. listopada 2012. godine u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje održana je radionica „Upravljanje inovacijama i alati za inoviranje“. Radionica je bila namijenjena poduzetnicima koji traže prilike za nove prihode, znanstvenicima koji traže tržište za svoja otkrića, inovatorima koji traže kupce za svoje proizvode i svima ostalima koji se bave poduzetništvom bez obzira na to bili mali ili veliki, iz visokotehnološke ili „konzervativne“ industrije te imaju li predznanje iz ekonomije i menadžmenta ili ne.
Polaznici su imali priliku upoznati i kroz praktičan rad isprobati osnovne alate inoviranja, od definiranja karaktera inovacije i smjernica za određivanje strategije komercijalizacije do načina stvaranja ili unapređivanja poslovnog modela, definiranja ponude vrijednosti, izglednih kupaca i okolnosti u kojima je veća vjerojatnost uspjeha i rasta.

Neke od predstavljenih tema su nove „zakonitosti“ inoviranja, razlike između postupne i disruptivne inovacije, tipovi poslovnog modela i elementi koji čine poslovni model, koncepcija „posla kupca“ te strateški plan i krivulja ponude vrijednosti.

Radionicu je vodio Boris Golob, vodeći hrvatski stručnjak za postupke inoviranja proizvoda i direktor Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci.

Radionica je organizirana u okviru projekta I3CT Crossborder Clustering kojeg sufinancira Europska unija u okviru drugog poziva IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska. Projekt je usmjeren na razvoj gospodarske suradnje i ljudskih resursa kroz zajedničke istraživačke, razvojne i inovacijske napore sveučilišnih i nesveučilišnih institucija, kao i privatnih tvrtki u suradnji s tehnološko-inovacijskim centrima.

Kontakt osoba za pitanja u vezi radionice i I3CT Crossborder Clustering projekta:
Ivan Plačko
Tel: 040 395 542
Mob: 099 212 0581
e-mail: ivan.placko@ticm.hr

e-knjiga „Inovacija od ideje do tržišta“ voditelja radionice g. Borisa Goloba dostupna je za download na slijedećoj internetskoj lokaciji:
http://hr.scribd.com/doc/24761633/Inovacija-od-ideje-do-tr%C5%BEi%C5%A1ta-Po%C4%8Detak-i-kraj
slike/18_01 Radionica Upravljanje inovacijama (18 10 2012 ) - Golob, Plačko.JPG
 
slike/18_02 Radionica Upravljanje inovacijama (18 10 2012 ) - Golob, polaznici.JPG
 
slike/18_03 Radionica Upravljanje inovacijama (18 10 2012 ) - Golob, polaznici.JPG
 
slike/18_04 Radionica Upravljanje inovacijama (18 10 2012 ) - Rad u grupi.JPG
 
slike/18_05 Radionica Upravljanje inovacijama (18 10 2012 ) - Rad u grupi.JPG
 

 
   
Povratak na prethodnu stranicu

 

 


 
 
Projektni partneri