Hrvatski   Magyar   English  
Home Contacts Login
 
Project Activities Experts Technology B2B Events Blog Documents  
 
 
Pozivnica

Tehnološko-inovacijski centar Međimurje poziva vas na sudjelovanje u radionici

Planiranje i kreativno razmišljanje u ICT poslovanju

koja će se održati u četvrtak, 22. studenog 2012. godine u trajanju od 9,00 h do 15,00 h
u prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje
na adresi Bana Josipa Jelačića 22 u Čakovcu (kompleks Centra znanja Međimurske županije)


Ova je radionica u istoj mjeri namijenjena postojećim poslovnim subjektima, start-upovima i onima koji razmišljaju o ostvarenju poslovnog pothvata, bez obzira na predznanje iz poduzetništva i sektora. Pozivamo na sudjelovanje sve zainteresirane osobe koji žele proširiti svoje spoznaje, steći nove vještine i upoznati jednostavne alate putem kojih mogu pokrenuti svoju poslovnu kreativnost i povećati svoju učinkovitost. Na radionici će polaznici imati priliku upoznati i naučiti primjenjivati tehnike kreativnog razmišljanja, a predstavit će se alati za poticanje i promicanje poslovne učinkovitosti te rješavanje problema.

Veća učinkovitost i kreativnost u cjelokupnom poslovnom procesu te spoznaja o važnosti poslovnog planiranja doprinijet će stvaranju poticajnog poduzetničkog okuženja, razotkriti prednosti i nedostatke i stvoriti nove spoznaje i mogućnosti poboljšanja na različitim razinama poslovanje – od operativne do strateške razine. Polaznici će naučiti kako uspješno planirati i razvijati svoj poduzetnički kontinuum te spremno odgovarati izazovima brzih promjena uvjeta na tržištu, kojima je posebno izložen ICT sektor.


Vremenski plan radionice
9,00 - 10,30 Upoznavanje. Poticanje kreativnog razmišljanja. Tehnike kreiranja poslovnih ideja. Brainstorming. SCAMPER. Lateralno razmišljanje. Interaktivan blok uz teoretsku podlogu upoznavanja tehnika.
10,30 - 10,45 Pauza za kavu
10,45 - 12,15 Poslovna učinkovitost. Postavljanje ciljeva. Definiranje vizije, misije. Upravljanje vremenom. Interaktivan blok uz teoretsku podlogu upoznavanja tehnika i teorije
12,15 - 12,45 Stanka za ručak
12,45 - 14,30 Poslovno planiranje. Poduzetnički kontinuum. Proizvodni ciklusi. Analiza faktora utjecaja. Analiza poslovnih ideja i pothvata. Vježbe i primjeri.
14,30 - 15,00 Diskusija. Mentoring. Pitanja.
O predavačici
Radionicu će voditi Sanja Ostroški, mag. međunarodne ekonomije, koja je kroz svoju karijeru stekla bogato iskustvo radeći u tvrtkama sasvim različitih djelatnosti od proizvodnih, preko uslužnih do trgovačkih, usavršavajući redovito svoje poslovne i osobne vještine i sposobnosti. Od 2009. godine djeluje samostalno i održava treninge, edukacije i seminare iz područja poticanja (mikro) malog poduzetništva. Članica je raznih radnih skupina i asocijacija koje djeluju na području poticanja poduzetničkog okruženja te surađuje na mnoštvu lokalnih i međunarodnih projekata. Trenerica je društvenog poduzetništva te se uvelike zalaže za poticanje društvenih inovacija i održivog razvoja.


Registracija
Radionica je organizirana u okviru projekta I3CT Crossborder Clustering i ePoslovanje. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj sudionika ograničen. Kako bi se prijavili za sudjelovanje, ispunjeni prijavni obrazac pošaljite na adresu elektroničke pošte: info@ticm.hr ili na broj faksa: 040 395 142. Krajnji rok za prijavu je 20. studeni 2012. godine. Dodatne informacije o radionici možete dobiti putem telefona pozivom na broj 040 395 560.

>>> Prijavni obrazac <<<

 

 


 
Project partners