Hrvatski   Magyar   English  
Početna Kontakti Prijava
 
Projekt Aktivnosti Eksperti Tehnologija B2B događaji Blog Dokumenti  
 
 
Najava događaja: B2B - poslovni susret poduzetnika

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja sudjeluje u provedbi projekta I3 (Informatics, Innovation, Incubation) CT Crossborder Clustering sufinanciranog u okviru IPA programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013.

Cilj projekta je povećanje zajedničkog istraživačkog, razvojnog i inovacijskog kapaciteta dionika u pograničnom području te posebice poticanje suradnje i sinergije između organizacija ključnih za razvoj gospodarstva koje se temelji na znanju; fakulteta, razvojnih institucija, tehnološko-inovacijskih centara, klastera i malih i srednjih poduzeća na području informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT).

Glavni korisnik u projektu je Tehnološko inovacijski centar Međimurje, a projektni partneri su Međimurski IT Cluster, Međimursko veleučilište u Čakovcu, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, te Sveučilište Pannonia – Kampus u Nagykanizsi i Pannon Novum iz Mađarske.

U okviru navedenog I3CT Crossborder Clustering projekta PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja poziva poduzetnike s područja Koprivničko-križevačke županije na

B2B - poslovni susret poduzetnika

koji će se održati dana 30. studenoga 2012. godine s početkom u 10,00 sati
u prostorima PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja,
Florijanski trg IV, 48000 Koprivnica.


Poslovni susreti poduzetnika organiziraju se s ciljem povezivanja poduzetnika s mađarske i hrvatske strane kao i promocije inovativnog poduzetništva i uspostave poslovne suradnje s obje strane granice. Poslovni susreti poduzetnika osmišljeni su u svrhu lakšeg i efikasnijeg ostvarenja direktnog kontakta s potencijalnim partnerima kroz unaprijed dogovorene individualne susrete te predstavljaju izvrsnu priliku za realizaciju nove poslovne suradnje.

Poslovnim susretima poduzetnika prisustvovat će i poduzetnici s područja Međimurske županije i Mađarske s ciljem unapređenja mogućnosti za poslovnu suradnju u pograničnom području.

Program
9,45 - 10,00 Registracija
10,00 - 10,10 Pozdravna riječ
10,10 - 10,25 Prezentacija projekta I3CT Crossborder Clustering
Igor Kovačić, Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje d.o.o.
10,25 - 10,40 Prezentacija Međimurskog ICT klastera
Anđelko Vukoja, MIT custer
10,40 - 10,50 Prezentacija tvrtki prisutnih na B2B događaju
10,50 - 12,30 Poslovni susreti – B2B poduzetnika
12,30 Ručak
Službeni jezici događanja su hrvatski i mađarski jezik. Za sudjelovanje na poslovnim susretima poduzetnika molimo Vas da popunite priloženi prijavni obrazac te ga pošaljete do 28. studenoga 2012. godine na adresu elektroničke pošte: info@pora.com.hr. Za dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg IV, 48000 Koprivnica

>>> Prijavni obrazac <<<
 
 
 
 
B2B događaj: IKT dan


Dan informacijsko-komunikacijskih tehnologija okupio
više od tridesetak informatičkih tvrtki iz regijeNa Danu informacijsko-komunikacijskih tehnologija održanom 25. travnja 2012. godine u Tehnološko Inovacijskom Centru Međimurje okupili su se predstavnici tridesetak informatičkih tvrtki i poduzetničkih potpornih institucija iz Hrvatske i Mađarske. Sudionici IKT dana u formalnom dijelu događanja upoznali su se projektima i drugim inicijativama koje Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje, Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA i Međimurski IT Cluster provode na poticanju razvoja sektora informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Predstavljeni su projekti I3CT Crossborder Clustering i Innoinvest financirani u okviru IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska. Projekti su usmjereni na jačanje suradnje između inovativnih poduzeća te njihovo povezivanje s akademskim i inovacijskim institucijama u pograničnom području. Predstavljeno je i Europsko natjecanje u satelitskoj navigaciji za 2012-tu godinu organizaciju kojeg u Hrvatskoj je inicirao Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje. Izrazito uspješna tvrtka Infinum d.o.o. iz Karlovca koja se bavi razvojem mobilnih aplikacija predstavila je svoj razvojni put i poslovnu filozofiju. Iako je prosjek starosti zaposlenih u tvrtki samo 24 godine, više od 50 % prihoda ostvaruje na zahtjevnim stranim tržištima kao što je tržište SAD-a.

Središnji dio IKT dana bili su poslovni susreti informatičkih tvrtki (tzv. B2B sastanci) na kojima su tvrtke u neformalnom ozračju imale prilike međusobno se upoznati, razmijeniti ideje te stvoriti preduvjete za buduću suradnju. Desetak tvrtki je predstavilo svoje proizvode i usluge, a svi prisutni imali su prilike upoznati se s visokotehnološkom opremom koja je dostupna u Tehnološko Inovacijskom Centru Međimurje i s novom informatičkom učionicom opremljenom u okviru projekta ePoslovanje - Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja. Oprema i učionica na raspolaganju su za razvoj novih informatičkih proizvoda i usluga te za provedbu edukacija.

Događaj je naišao na značajan odaziv ciljne publike što je dokaz da postoji potreba za suradnjom tvrtki u informatičkom sektoru ukoliko se žele stvoriti preduvjeti za snažan budući rast ovog visokotehnološkog sektora. Tehnološko Inovacijski centar Međimurje u suradnji s REDEA-om i Međimurskim IT Clusterom već nekoliko godina rade upravo na stvaranju preduvjeta na kojima će se ovaj sektor u budućnosti razvijati.

Prezentacije s IKT dana dostupne su na internetskoj stranici projekta I3CT Crossborder Clustering: www.i3ct.net/documents_hr.aspx

Za dodatne informacije o IKT danu kontaktirajte voditelja projekta I3CT Crossborder Clustering, g. Ivana Plačka na telefonski broj +385 (0)40 395 542 ili na adresu elektroničke pošte: ivan.placko@ticm.hr


 


Najava B2B događaja: IKT dan

Tehnološko Inovacijski centar Međimurje d.o.o.
Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o., Međimurski IT Cluster i partneri
Pozivaju vas na

Dan informacijsko-komunikacijskih tehnologija - IKT dan

koji će se održati u srijedu, 25. travnja 2012. godine s početkom u 10,00 sati
u multimedijalnoj dvorani Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje
Bana Josipa Jelačića 22b, Čakovec


Inovacije i informacijsko-komunikacijske tehnologije među najčešće su spominjanim pojmovima kad se govori o izlasku iz gospodarske krize, a dugoročan razvoj ekonomije i društva nezamisliv je bez jedne od ovih dviju komponenti. Kako bi potaknuli razvoj inovativnog poduzetništva u sektoru informacijsko-komunikacijskih tehnologija, olakšali suradnju informatičkih poduzeća u regiji i omogućili im zajednički nastup na tržištu organiziramo Dan informacijskokomunikacijskih tehnologija.

Događaj je dio projekata Innoinvest i I3CT Crossborder Clustering financiranih u okviru IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska. Projekti su usmjereni na jačanje suradnje između inovativnih poduzeća te njihovo povezivanje s akademskim i inovacijskim institucijama u pograničnom području.

Na događaju će se osim projekata predstaviti i izrazito uspješna tvrtka Infinum d.o.o. iz Karlovca koja se bavi razvojem mobilnih aplikacija. Tvrtka će predstaviti svoj poslovni model i razvojni put te dati niz korisnih praktičnih savjeta za druge informatičke tvrtke koje razmišljaju o razvoju mobilnih aplikacija.

Ključni dio događaja bit će poslovni susreti informatičkih tvrtki (tzv. B2B sastanci) na kojima će sve prisutne tvrtke imati prilike upoznati kolege (ili možda konkurente) iz sektora. Zainteresiranim informatičkim tvrtkama bit će omogućena prezentacija njihovog proizvoda/usluge, a bit će dostupni i prostori za pojedinačne sastanke. Cilj nam je okupiti što veći broj informatičkih tvrtki te ih u neformalnom druženju potaknuti na međusobno upoznavanje, predstavljanje, razmjenu ideja i stvaranje preduvjeta za buduću suradnju.

Okupljanje ćemo iskoristiti i za predstavljanje novoopremljene informatičke učionice Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje za koju su sredstva osigurana u okviru projekta ePoslovanje - Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja koji provodi Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske. Učionica će se koristiti za organizaciju edukacija, treninga i seminara iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Bit će predstavljeno i Europsko natjecanje u satelitskoj navigaciji za 2012-tu godinu organizaciju kojeg u Hrvatskoj je inicirao Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje.

Službeni jezici događanja su hrvatski i engleski bez osiguranog prevođenja. Sudjelovanje na događaju je besplatno, a broj mjesta ograničen. Kako bi se registrirali, molimo vas da popunite priloženi prijavni obrazac te ga pošaljete do 23. travnja 2012. godine na adresu elektroničke pošte: andjelko.vukoja@mit-cluster.hr. Dodatne informacije o događaju možete dobiti putem telefona pozivom na broj: +385 (98) 939 2179. Detaljni program i dodatne informacije o B2B susretima dio su ovog poziva.

Nadamo se susretu i dobroj poslovnoj suradnji.

S poštovanjem,

mr.sc. Franjo Cimerman
Dopredsjednik, MIT Cluster
Ivan Plačko
Direktor, Tehnološko Inovacijski
Centar Međimurje d.o.o.
Sandra Polanec Marinović
Direktorica, REDEA d.o.o.
Program
9,30 - 10,00 Registracija

10,00 - 10,20 Pozdravni govori
Ivan Prehoč, župan Međimurske županije
Stjepan Koraj, pomoćnik ministra u Ministarstvu poduzetništva i obrta
10,20 - 10,35 Predstavljanje projekata I3CT Crossborder Clustering i Innoinvest
Ivan Plačko, Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje d.o.o.
Jako Horvat, REDEA d.o.o., voditelj projekta Innoinvest
10,35 - 10,40 Predstavljanje Europskog natjecanja u satelitskoj navigaciji za 2012. godinu
dr. sc. Bojan Pečnik, Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje d.o.o.
10,40 - 11,20 Izlaganje – “Priča o uspjehu tvrtke Infinum d.o.o.“
Tomislav Car, direktor tvrtke Infinum d.o.o.
11,20 - 11,30 Predstavljanje Međimurskog IT Clustera
Ratko Pesek, Međimurski IT Cluster
11,30 - 13,00 B2B sastanci
13,00 - 14,00 Ručak za sve sudionike, neformalno druženje
Dodatne informacije o B2B sastancima
Poduzeća koja će prisustvovati B2B sastancima mogu dobiti stolić za prezentaciju svojih propagandnih materijala, posjetnica ili za postavljanje laptop računala s demo prezentacijama i slično. U tom slučaju potrebno je kontaktirati g. Anđelka Vukoju na adresu elektroničke pošte andjelko.vukoja@mit-cluster.hr ili putem telefona pozivom na broj: +385 (98) 939 2179 kako bi se dogovorili detalji prezentacije.

· Alias d.o.o. Web dizajn, programiranje www.alias.hr
· C Lab d.o.o. Informatički inženjering www.clab.hr
· CE grupa Softver, računovodstvo www.cegrupa.com
· Cimerman Software ERP sustavi, sustavi za proizvodnju i knjigovodstvo www.cimermansoftware.hr
· Entitas d.o.o. Integracije poslovnih sustava, inoviranje usluga
i sustava, IT konzultantske usluge
www.entitas.hr
· KG Media d.o.o. Online marketing i oglašavanje www.kg-media.hr
· Qmini d.o.o. Kreativna internet agencija – web dizajn,
grafički dizajn, internet marketing
www.qmini.hr
· RIP d.o.o. programiranje, knjigovodsvo, prodaja i servis računalne opreme www.rip.hr
· S.Soft software
 development
projektiranje informatičkih sustava, izrada
programskih rješenja po narudžbi
www.s-soft.hr
· Softwise d.o.o. projektiranje i izvedba informacijskih sustava,
razvojni rad u informatici temeljen na internet tehnologijama
www.softwise.hr
· Infinum d.o.o. tvrtka specijalizirana za razvoj mobilnih i web aplikacija www.infinum.hr


O TVRTKI INFINUM:

Infinum je tvrtka koja se bavi razvojem softvera od 2005. godine. Tvrtka djeluje u Hrvatskoj u Zagrebu i Karlovcu te u Sloveniji u Ljubljani, a specijalizirana je za razvoj mobilnih i Ruby on Rails web aplikacija. Njihov tim čini 15 developera mobilnih aplikacija, web developera i grafičkih dizajnera, a svi zaposlenici su visokoškolovani i vrhunski specijalizirani za područje kojim se bave. Tvrtka je za svoj rad do sad primila niz nagrada od kojih izdvajamo prvo mjesto i nagradu od 100.000 USD na natjecanju Samsung Mobile Developer Challenge.

Prijava
Sudjelovanje na događaju je besplatno, a broj mjesta ograničen. kako bi se registrirali, molimo Vas da popunite i pošaljete priloženi obrazac.

>>> Prijavni obrazac <<<

 

 


 
 
Projektni partneri